Wednesday, October 19, 2011

Το μέλλον της Ελλάδας

Οι Απαράδεχτοι


Η Φύρα







κλπ.

Πιθανό σενάριο για την Ελλάδα :

Η άθλια πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Όσο και να νοσταλγούν οι Ευρωπαίοι τον αρχαίο Ελληνισμό, προτιμούν να σώσουν το Ευρώ όπου έχουν τοποθέτηση το μέλλον της ηπείρου, παρά να ασχολούνται με έναν αιώνιο ασθενή.

Τους πρώτους έξι μήνες με χρόνο στην «Ελλάδα της δραχμής» επικρατεί χάος μια και η δραχμή θεωρείται νόμισμα σκουπίδι, η χώρα δεν παράγει (η Ελλάδα, ΔΕΝ είναι Αργεντινή και ποτέ δεν είχε πλεόνασμα όπως και δεν υπάρχουν Ελληνικές «πολυεθνικές». Η δε επιχειρηματίες συνηθισμένοι να εισάγουν και να πουλούν ο ένας στον άλλον κουτιά αποδεικνύονται άχρηστη στην Ελλάδα που λησμονεί αλλά λόγω του υπάρχοντος οικοσυστήματος αδυνατεί να προώθηση τις πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις που είναι οι μόνες που μπορούν να επιφέρουν  την επιχειρηματικότητα και το «innovation».  ) , αδυνατεί να εισάγει και ακόμα επικρατούν οι δυνάμεις (συντεχνίες, μικρό και μεσαίου μεγέθους συμφέροντα από το εσωτερικό και εξωτερικό κλπ) του χάους. Κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν, οι εγκληματικότητα και η αναρχία έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις όπως και οι τελική αποσύνθεση του κράτους.

Στο χάος αυτό επικρατούν ακραίες ιδέες και επικαλούμενοι το κοινωνικό και εθνικό συμφέρουν, ορισμένοι θερμόαιμοι πραγματοποιούν coup detat και βάζουν την χώρα σε γύψο, δηλαδή αναλαμβάνει την διοίκηση της πια εκτός ευρωζώνης (και φυσικά εκτός ΕΕ) Ελλάδος στρατιωτική χούντα.

Μια και οι στρατιωτικοί δεν είναι πολιτική, και μια και η Ελλάδα βρίσκεται σε ευαίσθητη περιοχή, γίνονται από τη χούντα τραγικά στρατηγικά λάθη, πραγματοποιούνται ύστερα από αιματηρές συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα, αλλαγές συνόρων ταπεινωτικές πάντα για την πάμφτωχη δραχμοποιημένη Ελλάδα, και η Ελλάδα πια χαρακτηρίζεται ως Νέα Ελλάδα με τα σύνορα του 1897.

Φυσικά αρκετοί θα προσφύγουν στο εξωτερικό και θα πετάξουν μαύρη πέτρα πάντα βλέποντας τα συμβάντα ως ένα κακό όνειρο, αλλά γιαυτούς που θα μείνουν σ’αυτό το νέο χωριό, το οποίο αποκαλούσε μια φορά και ένα καιρό τον Τσιτσάνη τον Μπάχ της Ελλάδος, η νέα πραγματικότητα θα είναι αρκετά οδυνηρή ώστε να θεωρούν την κατοχή το 40 ως Σαγκρι Λα.


2 comments:

  1. Το άρθρο προϋποθέτει ότι θα υπάρχει Ευρωζώνη…κάτι που δεν το θεωρώ πια σίγουρο…

    ReplyDelete
  2. Εγώ δεν καταλαβαίνω τις «αριστερές» δυνάμεις του τόπου (Παπαρήγα, Κουβέλη, Τσίπρα κλπ.)

    Οι «Ριζοσπάστες» φαίνεται να υποστηρίζουν το κατεστημένο (συντεκνίες, δημόσιο, τους τεμπέληδες στην τοπική αυτοδιοίκηση), δηλαδή τη μη αλλαγή, περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ…Εμάς στον ιδιωτικό τομέα, που πληρώνουμε ακριβά αυτό το κατεστημένο, ποιος μας υποστηρίζει ;Δηλαδή είμαστε παιδιά κατωτέρου Θεού ;

    Εεεε, μάλλον όπως ανέφερε ο Μάνος Χατζηδάκης, έχουμε οπισθοδρομικά, αντιδραστικά στην αλλαγή, αριστερά κόμματα… εξ’ άλλου όλοι αυτοί είναι αριστεροί όσο τους το επιτρέπουν οι συγκυρίες…

    ReplyDelete